НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
03.08.2022 2109

Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легілазації одностатевих шлюбів, зокрема, він звернувся до Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути порушене в петиції питання.

Про це йдеться у відповіді Президента України на електронну петицію № 22/144562-еп "Легалізація одностатевих шлюбів", розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, передає Укрінформ.

Президент відзначив, що у сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для усіх громадян.

Проте, як зазначається у відповіді, за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка (стаття 51).

Наголошується, що в умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена (стаття 157 Конституції України).

"Водночас уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини. Відповідно до статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина. Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати", - йдеться у відповіді.

Петиція № 22/144562-еп "Легалізація одностатевих шлюбів" була розміщенна сайті Президента 3 червня 2022 року Анастасією Совенко. Станом на 3 серпня ії підтримало 28 592 особи з необхідних 25 тисяч.

Оценка материала:

5.00 / 4
Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів 5.00 5 4
Політика / Україна
03.08.2022 2109
Еще материалы раздела «Україна»