<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Росія
03.08.2022 1030

"Показник небоєздатності зашкалює": у Бурятії розформували "елітну" десантну бригаду

У Бурятії розформували "елітну" десантну бригаду через шалені втрати.

efde3465048d8b912c1e398c8031a5f6_03.08.22

Такий "подарунок" їм зробили якраз до дня десантника, який у Росії святкують 2 серпня. Пише ТСН. 

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на інформацію у російській "Вікіпедії", яку станом на зараз вже видалили.

Стаття, яка з'явилась у Мережі, цитує заяву Міноборони РФ. Йдеться про те, що 26 лютого 2022 року в районі Каховки окупанти намагались форсувати Дніпро. Тоді серйозні поранення отримав командир бригади гвардії, полковник Денис Миколайович Шишов. Також загинув заступник командира бригади, підполковник Денис Вікторович Глєбов.

А вже 29 червня 2022 року поховали заступника начальника штабу бригади, підполковника Павла Олександровича Кислякова.

Також чималих втрат зазнали й рядові армійці. Незалежний фонд "Вільна Бурятія", на якого посилається автор матеріалу, повідомив, що станом на 25 липня втрати окупантів цієї бригади сягають:

  • понад 7 тисяч загиблих,
  • 5 тисяч поранених
  • близько 8,5 тисячі – зниклих безвісти.

"Показник небоєздатності взагалі зашкалює. Наприклад, в 11 окремій десантно-штурмовій бригаді він становить цілих 47%. Себто кожен другий воювати вже не може. І саме через це відповідну бригаду від 1 серпня, напередодні дня ВДВ, вирішили розформувати", - йдеться в повідомленні.

Джерела видання у спецслужбах зауважили, що вище наведені цифри можуть бути дещо перебільшеними. Наскільки ж суттєво відрізняються цифри, наразі невідомо.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Показник небоєздатності зашкалює": у Бурятії розформували "елітну" десантну бригаду 5.00 5 3
Політика / Росія
03.08.2022 1030
Еще материалы раздела «Росія»