<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Політика
Росія
03.08.2022 676

Розумовий "прогрес" росіян: кожен третій громадянин РФ вірить, що Сонце обертається навколо Землі

За останніми соціологічними опитуваннями, за останні роки зросла кількість громадян Росії, які вірять у те, що Сонце обертається навколо Землі.

Відповідно до соцопитування, кожен третій росіянин - а це понад 35% - вірить, що Сонце обертається навколо Землі, а не навпаки. Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті Всеросійського центру вивчення громадської думки, який проводив соцоптування.

Як вдалося встановити соціологам, цей показник зріс на 7 процентних пунктів, водночас лише 12% погодилися з тим, що оберт навколо Сонця Земля здійснює за один місяць (2007 р. – 14%; 2011 р. – 20%).

Також цікаві інші результати опитування:

  • 7% росіян переконані, що радіоактивне молоко можна зробити безпечним, якщо його прокип'ятити.
  • кожен п'ятий росіянин, або 21% вірить у те, що первісні люди могли ходити поруч із динозаврами.
  • 44% росіян вірять, що продукти з ГМО можуть спричинити рак.

Щодо наукової обізнаності росіян у віковому розрізі. Зокрема, росіяни з невисоким рівнем наукової грамотності відрізняються старшим віком. Відсоток росіян із середнім рівнем наукової грамотності вищий серед тих, що мають середню спеціальну освіту та старше 45 років, а також проживають у невеликих населених пунктах з чисельністю до 100 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві юстиції РФ поскаржилися на приниження російських геїв у Європі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розумовий "прогрес" росіян: кожен третій громадянин РФ вірить, що Сонце обертається навколо Землі 5.00 5 2
Політика / Росія
03.08.2022 676
Еще материалы раздела «Росія»