<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.08.2022 620

Немає доцільності. Мінфін виключає дефолт за внутрішніми боргами

На сьогодні українська влада не бачить доцільності оголошувати дефолт за внутрішніми боргами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра фінансів Сергія Марченка для "УНІАН".

За його словами, негативні наслідки від списання внутрішніх боргових гривневих або валютних зобов'язань перед громадянами перевищать будь-яку економію на витратах з обслуговування цього боргу.

"Крім того, я вже говорив, що запозичення на внутрішньому ринку є важливим джерелом фінансування нашої армії. Я не знаю жодної цивілізованої країни, яка дозволила б собі дефолт за внутрішніми зобов'язаннями перед своїми громадянами. Є одна країна, яка зробила це в 1998 році, це була Росія", - зазначив Марченко.

Він також знову закликав українців інвестувати у військові облігації і посилювати бюджетну стабільність України.

"Держава повністю на 100 відсотків гарантує захищеність таких інвестицій, оскільки це суверенний борг України", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Марченко прокоментував питання про те, чи зможуть Україна і Міжнародний валютний фонд домовитися про нову програму до кінця 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Немає доцільності. Мінфін виключає дефолт за внутрішніми боргами 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.08.2022 620
Еще материалы раздела «Економіка»