<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Європа
03.08.2022 546

Німецький євродепутат звинуватив керівництво РФ в антисемітизмі через тиск на "Сохнут"

Коментуючи процес ліквідації в Росії Єврейського агентства «Сохнуть» депутат Європейського парламенту від Німеччини Міхаель Галлер заявив, що антисемітизм завжди був притаманний Росії і назвав фашистським російський уряд.

Michael_Galler_03.08.22

Відповідну заяву німецький політик зробив у коментарі Guildhall.

«Процес із закриття Єврейського агентства «Сохнуть» - це попередження уряду Ізраїлю за їхню позицію щодо війни РФ проти України, яка їх не влаштовує. Вони, ймовірно, розраховують, що зможуть такою кампанією вплинути на ізраїльський уряд. А ось якою буде реакція Ізраїлю, зараз ми не можемо спекулювати, можливо висилання російських дипломатів, можливо ще щось», - заявив політик.

«Російські націоналісти – антисеміти. І в Росії завжди був антисемітизм, євреїв завжди дискримінували, навіть у радянські часи. Це вписується в генеральну лінію таких фашистських структур, які є в РФ, антисемітизм дуже близький до них. Антисемітизм був структурно притаманний Росії, протягом багатьох він був розгорнутий і по-різному практикувався», - зазначив він.

«А російський уряд і націоналісти і фашисти», - підсумував Міхаель Галлер.

Нагадаємо, напруженість у відносинах Росії та Ізраїлю виникла у зв'язку з рішенням Мін'юсту Росії звернутися до суду з позовною вимогою припинити діяльність «Єврейського агентства «Сохнуть» у Росії. В організації відкриті офіси в дев'яти містах РФ, а штат налічує кілька ізраїльських емісарів та 100 співробітників із числа російських громадян. В агентстві зазначили, що правове врегулювання питання про ліквідацію «Сохнуть» у Росії неможливе, тому планують релокацію офісу до Ізраїлю. Обробку заявок запланували перенести до онлайн.

Рішення про заборону організації пов'язують із позицією Ізраїлю щодо України.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід дав доручення зовнішньополітичному відомству країни підготувати низку політичних заходів проти РФ. Їм дадуть хід, якщо Єврейська агенція в Росії буде ліквідована.

Також стало відомо, що співробітників Єврейської агенції прослуховувала російська розвідка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Німецький євродепутат звинуватив керівництво РФ в антисемітизмі через тиск на "Сохнут" 5.00 5 2
Політика / Європа
03.08.2022 546
Еще материалы раздела «Європа»