<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
03.08.2022 421

Канада надасть Україні фінансову допомогу для зберігання зерна

Канада виділила для України новий пакет фінансової допомоги. Кошти направлять на купівлю обладнання для зберігання зерна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що Канада виділила 40 млн доларів США (52 мільйони канадських доларів), щоб вирішити проблему з дефіцитом зерносховищ в Україні.

Проект буде реалізовувати Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), саме через неї передадуть кошти. Це дозволить забезпечити зберігання додаткових 2,4 млн тонн зерна.

Дана ініціатива доповнить допомогу у розмірі 17 млн доларів, яку раніше надав уряд Японії.

Цього року Україна планує зібрати близько до 51,1 млн тонн зернових. Раніше українські елеватори могли вмістити 75 млн тонн зерна, але 14% сховищ пошкоджено або зруйновано. Ще 10% перебувають на тимчасово окупованій території, а близько 30% залишаються заповненими торішнім врожаєм.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада надасть Україні фінансову допомогу для зберігання зерна 5.00 5 1
Політика / Україна
03.08.2022 421
Еще материалы раздела «Україна»