НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
04.08.2022 385

Вірменія тримається виключно за військової підтримки Росії – експерт

Вірменія тримається виключно за військової підтримки Росії. Хоч РФ у війні проти України програє, але вона все одно досі залишається потужною.

7fedc39fce504fd3fe24a684190ac23e_04.08.22

Росія, миротворчі війська якої перебувають на території Азербайджану, підтримує Вірменію — країна тримається виключно за рахунок підтримки РФ.

Про це в інтерв’ю ТСН розповів військовий експерт Петро Черник.

“Вірменія тримається виключно за підтримки Росії. Вона ще доволі сильна. Я б поки що не поспішав хоронити нашого одвічного ворога. Але вона неминуче програє - і  от тоді, коли вона остаточно посипиться і зійде з геополітичної арени, ось тоді буде справжній Вірменсько-Азербайджанський альянс”, — наголосив Петро Черник.

Він також додав, що Росія не збирається відмовлятися від південного Кавказу - вони вважаються, що це зона їх стратегічних інтересів. А це, своєю чергою, відволіче якусь кількість військових ресурсів.

Проте надіятися на те, що російські окупанти зменшуть наступ на фронті - не варто.

“Росія тверезо усвідомлює, що якщо Україна досягає успіху, то питання розпаду РФ — питання часу. Вони це прекрасно розуміють. Головною причиною цієї війни і було те, що РФ хоче повернути Україну до свого складу”, - підкреслив військовий експерт.

Нагадаємо, що наразі конфлікт у Нагірному Карабаху знов набирає обертів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вірменія тримається виключно за військової підтримки Росії – експерт 5.00 5 2
Політика / Світ
04.08.2022 385
Еще материалы раздела «Світ»