<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politicoвсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2022 590

"Стратегічний задум Росії інший": Арестович повідомив, що справжній наступ буде не на Донбасі

Мета всіх наступів російських військ на Донецькому та Луганському напрямках – змусити Україну перекинути туди резерви, аби не перекидати їх на напрямок справжньої небезпеки, де планується великий наступ.

198d67efe48db6afa651785d8a50f15a_04.08.22

Проте ці дії окупантів не визначають ні долю, ні перебіг війни. Пише ТСН. 

Про це радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів у розмові з російським юристом, адвокатом Марком Фейгіним.

"Щодо загальної ситуації, то оці всі героїчні наступи, які всі за раз ломанулися на Донецький і Луганський фронт, – це ніщо інше, як задача змусити нас перекидати туди резерви, щоб ми не перекидали їх на напрямки істинної небезпеки, де планується масштабний наступ", – пояснив радник керівника ОП.

Він запевнив, що "істинні дії" розгортатимуться на півдні України.

"А точніше, збираються сили – Мелітополь-Токмак у напрямку на Запоріжжя, звісно ж, Херсонська область, куди противник перекинув усе живе, все, що рухається, і збирається воювати. Там будуть розгортатися істинні дії", – сказав Арестович.

Він додав, що російські війська прагнуть не допустити, щоб українські відволікалися на південь.

"А Харківська, а тим більше, Донецька Луганська – це завдання забезпечувати воєнний тиск, щоб ми вимушені були тримати там частину сил і засобів, особливо артилерійського угруповання, перекидати резерви, не відволікатися на південь, де повинні розгорнутися основні події протягом тижня. Ось такий стратегічний задум", – додав радник голови президентського офісу.

"Вам треба розуміти, шановні друзі, і не тільки нашої країни, що стратегічний задум інший. Що ці дії, які емоційні пости не пиши, вони не визначають ні долю, ні перебіг війни. І наше командування має там достатньо сил і засобів для того, щоб протидіяти", – наголосив Арестович.

Нагадаємо, за словами військового експерта Олега Жданова, Росія хоче зімітувати масований наступ на півдні України, щоб максимально налякати ЗСУ, а потім примусити Київ сісти за стіл переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Стратегічний задум Росії інший": Арестович повідомив, що справжній наступ буде не на Донбасі 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»