НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Політика
Україна
05.08.2022 769

"Переможець може бути лише один": Кучма висловив сумнів у скорому завершенні війни

Не треба розраховувати на те, що ось-ось помре Путін і санкції найближчим часом економічно вб'ють Росію, Україна має битися і вирішити усе на полі бою.

d698ad9863b200c6d1d965ef12c27366_05.08.22

Є різні чинники, які здатні кардинально вплинути на перебіг і тривалість війни - наприклад, успіх нашого анонсованого контрнаступу на Південь, звільнення Херсону. Пише ТСН. 

Про це сказав Леонід Кучма, другий президент України, в інтерв'ю BBC News Україна.

"Перш за все - не треба розраховувати на те, що ось-ось помре Путін. Що санкції ось-ось економічно вб'ють Росію. Що російський обиватель раптом прозріє та вийде на антивоєнний протест. Нічого такого не буде. Україна має битися і вирішити усе на полі бою", - висловився він.

За словами Кучми, хоч підсвідомо кожному українцеві хотілося б, щоб кінець війні настав якнайшвидше, він сумнівається у тому, що бойові дії скоро завершаться.

"Я не думаю, що війна скоро закінчиться. Те, як Путін гарячково збирає по тюрмах армію, а по східних автократіях - зброю, свідчить про те, що він все ще хоче вигризти якусь "перемогу", - сказав Кучма.

Колишній президент зауважив, що Путін приніс надто багато горя, руйнування і жахіть на нашу землю, а тому він не знає, як після цього шукати компромісу.

"Градус вже піднято так, що у цій війні переможець може бути лише один - і я вірю, що саме ми будемо цим переможцем. Втім, зараз "прийнятний результат" для різних сторін настільки різний, що навіть за наявності доброї волі - якщо припустити таку фантастику стосовно Кремля - поля перетину майже немає. Для України неприйнятно залишати свої землі, а головне - своїх людей - під окупацією", - зазначив Кучма.

Він додав, що є різні чинники, які здатні кардинально вплинути на перебіг і тривалість війни - наприклад, успіх нашого анонсованого контрнаступу на Південь, звільнення Херсону.

"І, навпаки, наближення холодного періоду без постачання російського газу, перспектива політичних криз та виборів на Заході - все це теж може впливати на терміни припинення вогню, але вже навряд чи на нашу користь. Не забуваймо, що зруйнувати єдність Європи, цілісність євроатлантичної спільноти - це одне з найголовніших завдань Кремля. І в арсеналі Путіна є не один інструмент, яким він намагається це робити - пропагандистська брехня і маніпуляції, залякування і шантаж", - підсумував він.

Нагадаємо, Арестович повідомив, що справжній наступ буде не на Донбасі.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Переможець може бути лише один": Кучма висловив сумнів у скорому завершенні війни 5.00 5 1
Політика / Україна
05.08.2022 769
Еще материалы раздела «Україна»