<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Росія
05.08.2022 740

Мільярди за мовчання: ексдружина Путіна заробляє шалені гроші на маєтку, який отримала від влади

Фонд боротьби із корупцією Олексія Навального провів розслідування, куди зникла колишня дружина російського президента Людмила Путіна.

5eb75a6487ccd9b2d1517aa1191bb0d1_05.08.22

Журналісти знайшли щоденник Людмили Путіної і з'ясували, скільки вона заробляла, а також дізналися, як вона скуповує європейську нерухомість. Зокрема, з'ясували про прибутковий маєток, розташований у центрі Москви. Пише ТСН. 

Відео розслідування опубліковано на Ютуб-каналі російського опозиціонера Олексія Навального.

У ролику йдеться, що Людмила Путіна у 2000-х займалася так званим Центром розвитку російської мови, який був створений під неї. Пізніше мерія Москви та Управління справами президента передали цьому Центрові у власність ділянку землі та дореволюційний маєток по вулиці Воздвиженка, 9 та перейменували на Центр розвитку міжособистісних комунікацій.

З відкритих джерел відомо, що зараз ним керує новий чоловік Путіної Артур Очеретний. Усі дозволи на реконструкцію фінансування Центру виділялися саме Очеретному, який від 2010 року став його директором. Тобто формально Путіна не має стосунку до Центру і жодних посад у неї там немає.

"Центр здає будинок в оренду особистій фірмі Людмили "Меридіан", а той уже здає її в суборенду ВТБ, Сбєру і комерційним фірмам. Фактично весь прибуток осідає у Людмили, за оренду вона сплачує в рази менше, ніж отримує від суборенди. На оренді на рік фірма Людмили заробляє більше 250 млн рублів, з яких ВТБ і Сбєр дають понад 150 млн", - встановили журналісти.

Раніше ми повідомляли, що відомо про молодшу доньку Путіна - Катерину Тихонову - та її колишнього чоловіка-мільйонера.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мільярди за мовчання: ексдружина Путіна заробляє шалені гроші на маєтку, який отримала від влади 5.00 5 2
Політика / Росія
05.08.2022 740
Еще материалы раздела «Росія»