НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.08.2022 456

Рада ЄС ухвалила план скорочення попиту на газ цієї зими

Рада Європейського союзу затвердила постанову щодо зменшення попиту на газ на 15% цієї зими.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Європейської ради.

Згідно з постановою, Рада ЄС може ініціювати попередження про безпеку постачання, що може зобов'язати скоротити попит.

"Мета скорочення попиту на газ - заощадити на цю зиму, щоб підготуватися до можливих збоїв у постачанні газу з Росії , яка постійно використовує енергоносії як зброю", - додає пресслужба.

Члени ЄС погодились скоротити свій попит на 15% у порівнянні з середнім споживанням, яке фіксувалося протягом останніх 5 років. Скорочення триватиме у період з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року. Країни самостійно обирають заходи для цього.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ЄС ухвалила план скорочення попиту на газ цієї зими 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.08.2022 456
Еще материалы раздела «Економіка»