НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
06.08.2022 623

"Наркоман, офіцер і "потомок казаков": бійці "Азову" взяли в полон півдесятка окупантів

Військові підрозділу ССО "Азов" взяли в полон п'ять окупантів. Серед них є російський офіцер, а також мобілізований з так званої "ДНР".

"Азовці" наголошують, що полонені живі й здорові, адже вони потрібні для обміну українських захисників. Пише ТСН. 

Про це повідомив перший командир "Азову" Андрій Білецький в Telegram.

"Нова п’ятірка полонених від ССО "Азов". Серед них: наркоман, офіцер, осетин, "потомок казаков" з Кубані та мобілізований "денер", - повідомив Білецький.

Він наголосив, що полонені російські окупанті живі й здорові.

"Зверніть увагу: ці тварини живі, не побиті, не покалічені. Вони будуть добре їсти і добре спати, їх будуть лікувати українські лікарі, поки вони чекатимуть на обмін", - написав Білецький.

Перший командир підрозділу підкреслив, що кодекс честі солдата, якому вірні всі "азовці", передбачає гідне ставленя до полонених.

"Це кодекс честі солдата, обов’язковий для азовця, з якою б мраззю ти не мав справу – гідно поводитися з полоненим. Ми не порушуємо його навіть після масового вбивства наших братів на Оленівці. Тому що ми – "Азов", тому що ми – воїни, а не зграя собак, як наш ворог", - написав Білецький і додав: "Ну і крім цього, це фонд для обміну наших побратимів".

Нагадаємо, Верховний суд Росії задовольнив позов генеральної прокуратури РФ про визнання українського полку "Азов" "терористичною організацією" та заборону її діяльності в РФ.

Ухвалюючи рішення про визнання "Азова" нібито терористичною організацією, Верховний суд Росії не зрозумів, що йдеться про структурний підрозділ Національної гвардії.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Наркоман, офіцер і "потомок казаков": бійці "Азову" взяли в полон півдесятка окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
06.08.2022 623
Еще материалы раздела «Україна»