<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2022 539

Клімкін розкрив план російської розвідки в Європі

Павло Клімкін, дипломат, міністр закордонних справ України 2014−2019 наголосив, що Росія зараз веде інформаційну війну і задіяла у ній навіть сплячих агентів.

«Подивіться, на всіх заходах у Німеччині вони повиймали, повисмикували колишніх штазі. Це відбувається і по всьому світові. А як російські розвідки зараз працюють, вони вкладають по максимуму. І те, що зараз йтиме хвиля проросійської риторики, теж маємо бути разом із нашими партнерами до цього готовими, оскільки після літньої паузи буде шалений тиск і шалена розкрутка цього сигналу: а давайте все ж таки трошки більше газу, інакше замерзнемо. Те, що я зараз чую по Німеччині, по Франції, до речі, по тій же Чехії», — розповів він в ефірі Радіо НВ.

За словами дипломата, російська інформаційна війна «буде розкручуватися, як ураган, до цього потрібно готуватися зараз».

Клімкін додав, що після літньої паузи симпатії Заходу залишаться на боці України, а «основною загрозою осені» будуть «намагання з'їхати і сказати ну так, ну так, це симпатично, давайте підтримувати українців, але давайте йти до якоїсь компромісної лінії з Путіним».

Оценка материала:

5.00 / 1
Клімкін розкрив план російської розвідки в Європі 5.00 5 1
Політика / Україна
06.08.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»