<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2022 753

"Схлопнулися" б за два дні: Жданов розповів, чим для Росії могла б обернутися мобілізація

Для країни-агресорки Росії зараз найбільш вигідний варіант для поповнення запасу кадрів для війни в Україні - це прихована мобілізація.

cf1ef7ed690bf3612d9cc5e6fba0c0fe_06.08.22

Втім, навіть таке залучення до війська вже дає збої. Саме тому Росія починає формувати так звані "добровольчі батальйони". Для них армія агресора буде збільшувати грошове утримання, а також покращувати умови.

Про це в ефір "Апостроф TV" сказав військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, економіка Російської Федерації далеко не в найкращому стані. Саме тому для України "оголошення мобілізації в Росії, було б святом".

"Якщо ( в РФ - Ред.) призвуть 17 мільйонів військовозобов'язаних - так приблизно оцінюється російський мобресурс, то вони б "схлопнулися" за два дні. Стільки людей нагодувати, переодягнути, озброїти, поставити до строю і утримувати вони фізично не змогли б. На жаль, такого не станеться. Скоріш за все, в Росії те ж саме і розуміють", - наголошує експерт.

Рівень прихованої мобілізації теж починає знижуватися. Молодь не дуже активно хоче брати участь у розв'язаній Кремлем війній в Україні.

"Не викликають до військкоматів молодиків, які недавно відслужили чи пройшли гарячі точки. Так, вони прийшли до військкоматів, з ними бесіди провели: хтось відмовився, хтось погодився (служити - Ред.). Зараз починають готувати "добровольчі батальйони", куди приходять люди 50+, а не молодь. Бо молодь розуміє, що таке війна, що таке західний спосіб і рівень життя. Вони хочуть жити так, як на Заході, а не так, як вони сьогодні живуть в РФ - за винятком великих міст - як от Санкт-Петербурга чи Москви", - розповів Олег Жданов.

Як повідомлялося, на шостому місяці повномасштабного вторгнення до України російська армія почала активно формувати "добровольчі" підрозділи, адже відчуває нестачу кадрів. В Росії нові угруповання формують Новосибірська, Курганська, Саратовська та Ульянівська області.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Схлопнулися" б за два дні: Жданов розповів, чим для Росії могла б обернутися мобілізація 5.00 5 2
Політика / Україна
06.08.2022 753
Еще материалы раздела «Україна»