<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
07.08.2022 567

Ізраїль мобілізує 25 тис. резервістів на тлі ситуації навколо сектора Гази

Після обстрілів з сектора Гази Ізраїль залучає резервістів.

c319946f99381283cdad9d7429f734c3_07.08.22

В Ізраїлі ухвалили мобілізацію 25 тис. резервістів для сприяння Армії оборони в секторі Гази. Пише ТСН. 

Про це заявив очільник Міноборони Ізраїлю Бені Ганц, пише DW.

"Міністр оборони Бені Ганц затвердив проєкт постанови про залучення до 25 тис. резервістів у цій операції. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала заклик резервістів для Південного командування, сил ППО, а також командування тилу армії", - йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 5 серпня, по території Ізраїлю випущено десятки ракет із території Сектора Гази, повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Раніше, у відповідь на попередній обстріл з боку палестинців, збройні сили країни оголосили про початок операції "Світанок", під час якої завдали кілька ударів по об'єктах у секторі Гази.

"Усього за 2 години сьогодні ввечері з Гази у бік Ізраїлю  випущено 71 ракету. Дев'ять із цих ракет впали всередині сектора Гази", - йдеться у повідомленні ЦАХАЛ.

У ніч із 5 на 6 серпня у південних та центральних районах країни спрацювали системи оповіщення про загрозу повітряного удару. Декілька ракет були перехоплено системою ППО "Залізний купол".

Нагадаємо, територію Ізраїлю ввечері 5 серпня атакували ракетами із сектора Гази. Згодом в армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почали завдавати авіаудари по об'єктах палестинського "Ісламського джихаду" в секторі Гази.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ізраїль мобілізує 25 тис. резервістів на тлі ситуації навколо сектора Гази 5.00 5 2
Політика / Світ
07.08.2022 567
Еще материалы раздела «Світ»