НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.08.2022 1030

Які імена обирали українці для малюків 2022 року: традиційні та екзотичні

В Україні немає обмежень на присвоєння тих чи інших імен, батьки можуть називати своїх дітей так, які їм подобається.

З початком війни українці почали називати новонароджених досить екзотично, якими саме іменами — пише ТСН.ua

Всього упродовж першої половини 2022 року 104 905  маленьких громадян  з’явилося  в Україні.

Якими популярними та незвичайними іменами називали українці малюків у першому півріччі 2022 року, розповіли в Міністерстві юстиції України.

Як зазначають у Міністерстві, більшість українців при виборі імені надавали перевагу традиційним іменам. За перше півріччя 2022 року найпопулярнішими жіночими іменами, якими українці називали своїх новонароджених дітей, були  Анна, Софія, Марія, Вікторія, Анастасія, Соломія, Олександра, Поліна. Найпоширенішими ж чоловічими іменами стали Артем, Олександр, Максим, Богдан, Марк, Дмитро, Михайло.

Після перемоги українського гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі «Євробачення-2022» з піснею «Stefania»  все більш популярним стає ім’я Стефанія.

Війна внесла свої корективи - поряд з традиційними іменами батьки обирають імена, пов'язані з новими видами зброї, за допомогою якої наша армія знищує росіян. Багато хто з батьків хоче виділитися і дати дитині ім’я  таке "як не у всіх".

Зокрема, серед жіночих імен  з'явилися такі імена як Аделіна-Джавеліна, Джавеліна, Квітослава, Дзвенислава, Червонка, Йордана, Євангеліна, Чіамада-Аделіна, Фрея, Жасмін, Хозяйка, Аріель, Зореслава, Міссі. Серед чоловічих: Артур-Байрактар, Ян-Джавелін, Миролюб, Варфоломій, Князь, Северус, Зореслав, Моісей, Лорд, Марілуіз, Миродар, Добромир, Граф.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які імена обирали українці для малюків 2022 року: традиційні та екзотичні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.08.2022 1030
Еще материалы раздела «Суспільство»