<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Політика
Україна
08.08.2022 417

"Вагнерівці" завербували понад тисячу злочинців у колоніях Росії, - росЗМІ

Вербувальники ПВК "Вагнера" з початку повномасштабного вторгнення в Україну змогли зібрати більше тисячі чоловік в російських колоніях, які погодилися відправитися на війну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Верстка".

За інформацією видання, "вагнерівці" встигли відвідати близько 17 російських виправних колоній в 10 регіонах РФ. Інформацію журналістам підтвердили ув'язнені, яких вербувальники хотіли відправити на війну.

"Верстка" зазначає, що Росія вже створила спеціальну базу для підготовки злочинців до бойових дій, яка знаходиться на території виправної колонії в Ростові-на-Дону. Там ув'язнених готують по 20 годин на день, 4 години відведено на сон. Перша група, яка пройшла підготовку в колонії, вирушила на фронт 20 липня.

За даними, що автори матеріалу зібрали у ув'язнених і їхніх родичів, найбільше злочинців, які погодилися відправитися на війну проти України, в Ярославській області - близько 680 осіб. При цьому в Рязанській області "вагнерівці" завербували ще 400 осіб. У Тульській і Архангельській областях вирішили брати участь у бойових діях країни-агресора 270 і 250 осіб відповідно.

У процесі вербування беруть участь співробітники Федеральної служби виконання покарань і ФСБ, вони допомагають "вагнерівцям" проводити бесіди з ув'язненими. Тих, хто погодився, ПВК перевіряє на поліграфі, задаються питання про ставлення до російської влади і про те, чи можуть вони втекти в Україну.

За участь у війні ув'язненим обіцяють близько 200 тисяч на місяць, виплату лікарняних і звільнення в разі, якщо вони "протримаються" півроку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що, за словами кількох російських злочинців, у процесі вербування бере участь також Євген Пригожин, якого вважають лідером ПВК "Вагнер".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Вагнерівці" завербували понад тисячу злочинців у колоніях Росії, - росЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
08.08.2022 417
Еще материалы раздела «Україна»