НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
08.08.2022 456

За згадку віку чи статі - штраф: роботодавців каратимуть гривнею за некоректні вакансії

Кабінет Міністрів затвердив порядок сплати штрафів за порушення вимог до реклами послуг із працевлаштування.

630_360_1587410646-252_08.08.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки України.

“Йдеться про недотримання заборони про згадування у рекламі про вакансії таких умов, як раса, колір шкіри, вік, стать, політичні, релігійні та інші переконання або інші ознаки, не пов’язані з характером роботи або умовами її виконання”, - уточнили у відомстві.

Так, у разі порушення цієї вимоги передбачений штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати - 65 тисяч гривень.

Щоб стягнути кошти з рекламодавця, Державна служба з питань праці має підготувати розпорядчий документ про накладення штрафу на підставі акту перевірки і надіслати його рекламодавцю.

Санкція сплачується рекламодавцем у державний бюджет за місцем його реєстрації протягом 15 днів з дня отримання документу від Держпраці.

Порушник також має право звернутися до Держпраці або суду для оскарження рішення про штраф.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 5 серпня вніс зміни до програми підтримки переробних підприємств у межах проєкту "єРобота" і дозволив фізичним особам - підприємцям отримати гранти за цією програмою.

Оценка материала:

5.00 / 1
За згадку віку чи статі - штраф: роботодавців каратимуть гривнею за некоректні вакансії 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
08.08.2022 456
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»