НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2022 577

Які літаки потрібні для деокупації територій: пояснення військових

Українським пілотам потрібні сучасні багатоцільові винищувачі. Завдяки такій авіації та далекобійній артилерії ЗСУ зможуть оперативніше звільнити окуповані території.

_mig_29_dzherelo_facebook_com_kpszsu__1__650x410_08.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Скажу просто: нам літаки треба вже зараз і сьогодні. Нам потрібно закрити українське небо. Яке ми сьогодні, зрештою, і тримаємо: вже третій місяць російська авіація не залітає (на контрольовану територію - ред.)", - сказав він.

Проте Ігнат наголосив, що для деокупації територій та контролю над небом Україні потрібні винищувачі, які допомогли б у боротьбі і в повітрі, і на землі.

Речник пояснив, що українським військовим західною зброєю необхідно знищувати протиповітряну оборону ворога.

"Маючи на озброєнні під крилами літаків такі ракети, як протирадіолокаційні, ми б могли потроху знищувати їхнє ППО, і вже далі допомогти авіаційною підтримкою в просуванні наших військ та звільненні наших територій", - додав Ігнат.

Нагадаємо, раніше Повітряні сили пояснили, що ППО не зможе захистити від обстрілів реактивною артилерією, а лише від ракетних ударів.

Крім того, військові також розповіли, які російські ракети збивати найважче.

Оценка материала:

5.00 / 1
Які літаки потрібні для деокупації територій: пояснення військових 5.00 5 1
Політика / Україна
08.08.2022 577
Еще материалы раздела «Україна»