<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2022 52229

"Дуже-дуже мало добровольців": начальник ТЦК розповів про ситуацію з мобілізацією

За його словами, зараз, через понад пів року після початку повномасштабного вторгнення, добровольців приходить "дуже-дуже мало".

6ca028aeaa3fa488d67ac75fb9f0cf9d_08.08.22

Наразі в Україні до військкоматів приходять дуже мало добровольців, більшість чоловіків приходять за відстрочкою або з інших питань. Пише ТСН. 

Про це розповів начальник Дарницького територіального центру комплектування у Києві, полковник Руслан Тригуб в інтерв'ю Hromadske.

За його словами, на початку повномасштабної агресії військкомати зіткнулися з деякими складнощами через великий потік добровольців.

"Їх усіх треба було призвати згідно з чинним законодавством, щоб у людей потім не було жодних запитань до територіального центру чи до Збройних сил. Всіх призвали", — зазначив Тригуб.

А зараз, через понад пів року після початку повномасштабного вторгнення, добровольців приходить "дуже-дуже мало".

"Приходять, але дуже-дуже мало. Усі черги в територіальні центри, які показують по телебаченню, — це черги людей, які хочуть отримати відстрочку, пройти медичну комісію чи мають якісь інші питання. Зі 100 людей добровольців буде приблизно троє. А на початку агресії із кожної сотні лише троє приходили по довідки", — каже полковник.

Раніше начальник ТЦК розповів, яким чином українці намагаються уникнути мобілізації.

Оценка материала:

5.00 / 4
"Дуже-дуже мало добровольців": начальник ТЦК розповів про ситуацію з мобілізацією 5.00 5 4
Політика / Україна
08.08.2022 52229
Еще материалы раздела «Україна»