<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.08.2022 590

Нацбанк відновлює обіг цінних паперів

Депозитарій Національного банку України відновлює операції з державними цінними паперами, що має надати додатковий ресурс для відбудови економіки.

7cb58a787d6eccb0219c6f5b096416ac_08.0822

Водночас НБУ відтермінував застосування тарифів на депозитарні послуги до 22 грудня 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Поновлення обігу державних цінних паперів як основного інструмента інвестування учасниками ринків капіталу надасть додатковий ресурс для відбудови економіки. Відновлення операцій з цими цінними паперами також дасть змогу фінансовим установам визначити їх ринкову вартість", - йдеться в повідомленні.

Попри відсутність обмежень щодо операцій з державними цінними паперами, Національний банк відтермінував застосування тарифів на депозитарні послуги до 22 грудня 2022 року. Цей крок дасть змогу учасникам ринків капіталу поступово адаптувати свої бізнес-процеси до нових умов на фінансових ринках.

Як і раніше, депозитарій Національного банку закликає своїх клієнтів мінімізувати та за можливості скасувати тарифи на депозитарні послуги для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ з метою залучення додаткових інвестицій на підтримку фінансового фронту країни.

Раніше повідомлялося, що депозитарій НБУ забезпечує свою роботу відповідно до законодавства України для забезпечення надійного та стабільного функціонування системи депозитарного обліку державних цінних паперів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нацбанк відновлює обіг цінних паперів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
08.08.2022 590
Еще материалы раздела «Економіка»