НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.08.2022 477

У НБУ звинуватили обмінники у розхитуванні валютного курсу

У Національному банку України стверджують, що обмінники "штучно розхитували" ситуацію на валютному ринку в Україні, завищуючи вартість долара без жодних економічно обґрунтованих причин.

Про це заявила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю Главкому.

"Коли банки збільшили пропозицію готівкової валюти, небанківські фінустанови наввипередки почали підвищувати курс, незважаючи на порівняну стабілізацію попиту та пропозиції. Це точно неринкова поведінка, а скоріше штучне розхитування ситуації. Хочеться, щоб усі розуміли, що війна – це не час для спекуляцій, тим більше, коли це шкодить звичайним громадянам", – зазначила Рожкова.

Крім того, стверджує Рожкова, Нацбанк провів перевірки, які показали, що в низці випадків курси, що відображаються на вивісках, не збігаються з курсами, за якими реально відбуваються операції з обміну готівкової валюти.

"А це вже точно не про прозорість та чесне інформування споживачів", – додала вона.

Наскільки часто Нацбанк виявляв подібні випадки та чи можна вважати такі порушення типовими для небанківських установ, Рожкова не уточнила.

Оценка материала:

5.00 / 2
У НБУ звинуватили обмінники у розхитуванні валютного курсу 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
08.08.2022 477
Еще материалы раздела «Економіка»