<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
09.08.2022 407

Зеленський закликав Захід закрити кордони для всіх росіян

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що заборона в'їзду для всіх росіян до країн Заходу може перешкодити Російській Федерації "приєднати" українські території.

dscf7523_id83509_1300x867_3_650x410_09.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю для The Washington Post.

За його словами, закриття кордонів - це важливі санкції, оскільки "росіяни захоплюють чужу землю, тому мають жити в своєму світі, поки не змінять свою філософію". При цьому він підкреслює, що це має стосуватися і тих росіян, які вже знаходяться в західних країнах.

"Які б не були росіяни... змусьте їх повернутися до Росії. Тоді вони зрозуміють. Вони скажуть: "Ця війна не має до нас ніякого відношення. Все населення не може нести відповідальність, чи не так?". Можливо. Але населення обрало цей уряд і не бореться з ним, не сперечається з ним, не кричить на нього", - зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що виходить, що росіянам потрібна ізоляція.

"Ви говорите всьому світу, що він має жити за вашими правилами. Тоді йдіть і живіть там. Це єдиний спосіб вплинути на Путіна", - додав президент.

Нагадаємо, раніше естонський МЗС запропонував включити в наступний пакет європейських санкцій проти Росії заборону на видачу віз.

Але в Брюсселі стверджують, що повна заборона щодо всіх росіян суперечитиме політиці ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський закликав Захід закрити кордони для всіх росіян 5.00 5 1
Політика / Світ
09.08.2022 407
Еще материалы раздела «Світ»