НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Політика
Україна
10.08.2022 603

"Сьогодні багато уваги до Криму": Зеленський прокоментував топтему дня

Президент певен: російська війна проти України почалася у Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням.

908bb8e77a7297f5ab5f83d10f3654a2_10.08.22

Президент Володимир Зеленський у контексті новин про серію потужних вибухів на захопленому росіянами військовому аеродромі "Саки" в Новофедорівці запевнив, що Україна ніколи не відмовиться від Криму. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав під час свого традиційного відеозвернення увечері 9 серпня.

"Сьогодні багато уваги до тематики Криму. І це правильно. Бо Крим – український, і ми ніколи від нього не відмовимося", – запевнив Зеленський.

Президент нагадав, що саме з окупації Криму почалася російська війна проти України.

За його словами, РФ перетворила півострів з найкращого місця у Європі у найнебезпечніше.

"Росія принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну. Війну. Можливо, історики колись визначать, скільки людей було вбито через використання Росією Криму для терору. Десятки тисяч? Сотні тисяч? Від України й Грузії до Сирії та більш віддалених регіонів", – зазначив глава держави.

Зеленський попередив, що присутність російських окупантів у Криму – це загроза для всієї Європи, Чорноморського регіону і глобальної стабільності.

"Не буде стабільного й тривалого миру і в багатьох країнах на узбережжі Середземного моря, поки Росія має змогу використовувати наш півострів як свою військову базу", – пояснив він.

Президент певен: російська війна проти України та проти всієї вільної Європи почалася з Криму і має закінчитися Кримом – його звільненням.

"Сьогодні неможливо сказати, коли це станеться. Але ми постійно додаємо необхідні компоненти у формулу звільнення Криму", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що 9 серпня на захопленому росіянами військовому аеродромі "Саки" в Новофедорівці (Крим) пролунала серія потужних вибухів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Сьогодні багато уваги до Криму": Зеленський прокоментував топтему дня 5.00 5 2
Політика / Україна
10.08.2022 603
Еще материалы раздела «Україна»