НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
10.08.2022 630

НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним: названа причина

Банк "Січ" був визнаний неплатоспроможним у зв'язку з невиконанням зобов'язань перед НБУ за кредитами рефінансування.

img_4383_id59543_1300x867_79_650x410_10.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

За інформацією відомства, банк "Січ" не зміг у терміни виконати свої зобов'язання перед НБУ через брак коштів. Таким чином виникла підстава для внесення фінансової установи до категорії неплатоспроможних.

У НБУ стверджують, що також причинами рішення по банку "Січ" стали неякісна система корпоративного управління, неефективна бізнес-модель і здійснення ризикованих операцій. Всі перераховані вище характеристики підтверджуються збитковою діяльністю установи.

У Нацбанку додають, що кожен Клієнт Банку "Січ" отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу. Можлива сума виплат вкладникам на 1 липня 2022 року становить 1 229,7 млн грн.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Мегабанк".

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним: названа причина 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
10.08.2022 630
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»