<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
10.08.2022 1155

"Самим цікаво": військовий експерт припустив, що могло "спалити" аеродром окупантів у Криму

Аеродром окупантів у Новофедорівці в Криму могли поцілити двома видами зброї.

82ee9de1db26b743879f7a5a222eebdb_10.08.22

Об'єкт могли вивести з ладу комплексом Harpoon чи ATACMS. Пише ТСН. 

Таке припущення в ефірі "Фейгін Live" зробив військовий експерт Олег Жданов.

"Те, що це ЗСУ немає сумніву.  А ось чим попали, тут може бути кілька версій. Одна з яких, це комплекс Harpoon, він протикорабельний, але має можливість вражати наземні цілі. І другий варіант, це ATACMS.

Він додав, що військові фахівці знайдуть уламки і визначать, чим саме було завдано удар.

"Нам самим буде цікаво дізнатися, чим же насправді потрапили в аеродром", - сказав Жданов.

Він також нагадав, що до окупації РФ Криму у Саках розміщувалася українська авіабригада.

"Це - єдина авіабригада, яка під час окупації Криму злетіла, і росіяни махали їм услід, коли вони вилетіли на Одесу у 2014 році. Там розміщувалися "літаючі лодки". Там злітна смуга і "рульожка" уходять просто в море. Літак заходить просто у воду і злітає просто з води, точно так само і сідає. В самому населеному пункті Новофедорівка - базосховище. Там мали лежати торпеди, які несли ці літаки, морські бомби, зокрема глибинні, та інше військово-технічне майно. Чому могло бути багато вибухів - могла бути просто детонація", - зауважив військовий експерт.

Нагадаємо, що день 9 серпня на аеродромі "Саки", що розташований у Новофедорівці (Крим), пролунала серія потужних вибухів. Відомо, що цей аеродром є одним із ключових для російської авіації на півострові, який вона використовує для авіаударів по Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Самим цікаво": військовий експерт припустив, що могло "спалити" аеродром окупантів у Криму 5.00 5 1
Політика / Україна
10.08.2022 1155
Еще материалы раздела «Україна»