<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.08.2022 731

Спека на Сході, прохолода на Заході: якою буде погода у найближчі три дні

Ближче до вихідних температура повітря має вирівнятися на всій території України.

Спека на Сході, прохолода на Заході – через Україну зараз пролягає атмосферний фронт, і саме тому погода так відрізняється в регіонах.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30 за 9 серпня. Пише ТСН. 

По один бік від атмосферного фронту – північні та західні області, де в найближчі дні спекотніше не ставатиме. Уночі до 16-ти градусів тепла, а вдень – не більше 24-х.

По інший бік, у південних та східних регіонах, панує тепла повітряна маса. І тому там, навпаки, температура лише зростатиме. Найспекотніший день синоптики прогнозують там уже сьогодні, 10 серпня – буде до 36 градусів спеки.

Ближче до вихідних температура повітря має вирівнятися на всій території України: на Сході та Півдні стане трохи проходніше, а на Півночі та Заході – тепліше.

"Можуть бути грозові дощі ще на додаток – у західних і північних областях і також подекуди в центральних – Вінницька, Черкаська області. А ось уже в п'ятницю на всій території України невеликі короткочасні дощі такого літнього характеру можуть бути. І відповідно вже буде такий більш стабільний фон температури", – розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Оценка материала:

5.00 / 1
Спека на Сході, прохолода на Заході: якою буде погода у найближчі три дні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.08.2022 731
Еще материалы раздела «Суспільство»