<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Росія
10.08.2022 516

У Росії використовують лідерів етнічних меншин для мобілізації добровольців – ISW

Країна-агресорка Росія зіштовхнулася з проблемою нестачею кадрів для війни в Україні, а тому в регонах почали формувати так звані "добровольчі батальйони".

fbfdfe669525dd1418e72aa820c519ce_10.08.22

Міноборони РФ, ймовірно, використовує лідерів іммігрантських і етнічних організацій для формування саме таких підрозділів. Їх будуть залучати "для підтримки російських військ на Україні". Пише ТСН. 

Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Зазначається, що керівник "Товариства середньоазіатських узбеків Пермського краю" Джахонгір Джалолов оголосив, що узбецькі громадяни, які проживають або працюють в Пермському краї, повинні сформувати добровольчий батальйон "Амір Тимур". Зі слів Джалолова, узбеки зобов'язані своїм існуванням в Російській Федерції російському народу. Мовляв, саме тому повинні брати участь у війні проти України.

До слова, в ISW раніше повідомляли, що російські сили вербують іммігрантів з Центральної Азії в "собянінський" полк, який назвали на честь мера Москви Сергія Собяніна. За це обіцяють громадянство РФ, а також фінансову компенсацію - понад 200 тисяч рублів на місяць.

Як повідомлялося, росіяни для війни з Україною почали мобілізовувати техніку, боєприпаси з Далекого Сходу, Уралу та інших територій. А серед особового складу - мало етнічних росіян. Секретар РНБО Олексій Данілов зауважив, що РФ поступово знищує колонізоване у ХІХ-ХХ ст. населення.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії використовують лідерів етнічних меншин для мобілізації добровольців – ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
10.08.2022 516
Еще материалы раздела «Росія»