НОВИНИ ДНЯ: Саудівська Аравія може підірвати російську економіку збільшенням видобутку нафти, - Politico  Україну накриє циклон: як і де сильно погіршиться погода  Населення не розуміє, чому по них б’є РФ. Що відбувається у Курській області  Лукашенка звинуватили в злочинах проти людяності: що чекає на білоруського диктатора  Фінансова підтримка республіканців Маском була масштабнішою і почалася раніше, - WSJ  Дощі на заході та півночі, а тепліше на півдні: прогноз погоди на 5 жовтня  Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"всі новини дня
Політика
Україна
11.08.2022 539

Військовий експерт спрогнозував, коли на фронті буде оперативна пауза

Окупанти на деяких позиціях все ще утримуються, а подекуди намагаються наступати, хоча їхні ресурси вичерпуються.

З наближенням осені, коли будуть дощі, і рухатися бронетранспортом буде важче, на фронтах може виникнути оперативна пауза.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник "24 каналу". Пише ТСН.  

За його словами, міжсезоння осінь – весна ускладнює всі рухи, тож він вважає, що на осінь теперішня фаза війни затихне, але не скасується.

"Ми це вже пройшли на початку війни, адже росіяни вторглися в Україну велетенськими колонами, і це допомогло нам їх нищити. Противник, швидше за все, виставить потужні вогневі артилерійські рубежі, бо ствольної артилерії у них ще багато. Росія має близько 5 тисяч робочих стволів, а снарядів до них – фактично безліміт. Напевно, в цей час станеться справжня оперативна пауза. Якою вона буде – передбачити майже неможливо. Може триватиме пів року, може більше. І багато експертів думають так само", – зауважив експерт.

Та це все для окупантів, натомість для українців на осінь може запрацювати лендліз, і високоякісна авіація у кількості від 25 до 35 одиниць може допомогти ЗСУ переламати лінію фронту. "Як складеться насправді – прорахувати неможливо. Для Росії – це також смертельний бій, вони це визнають, але не можна їх недооцінювати, бо в них великий людський ресурс", – додав експерт.

Нагадаємо, що країна-агресорка знайшла спосіб обійти заборони пропаганди через телебачення і продовжує дезінформувати Захід. Після того, як Євросоюз заблокував два головні пропагандистські канали Росії – «Спутнік» і RT, частину контенту опублікували на сайтах, які раніше явного стосунку до Москви не мали.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий експерт спрогнозував, коли на фронті буде оперативна пауза 5.00 5 2
Політика / Україна
11.08.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»