НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Україна
11.08.2022 522

На фронті окупанти мають велику перевагу в іржавому залізі – Грабський

Армія країни-агресорки Росії має на фронті велику кількість старої техніки.

1e64633f40a3fe0f02fe04b3e0369f6c_11.08.22

Втім, це іржаве залізо і їздить, і стріляє. Тисячі снарядів, які випускають окупанти навіть зі старої зброї, також завдають шкоди, руйнують опорні пункти та вбивають українських захисників. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу Freedom сказав військовий експерт Сергій Грабський.

За його словами, кількість визначає якість. "На тактичному рівні, перебуваючи за кілька кілометрів від ворожих позицій, не має значення, чи було зроблено постріл із високоефективної зброї, чи це була зброя, зроблена після Другої світової війни. Заліза в них поки що багато. Йдеться нехай про старі, але гаубиці і системи залпового вогню, які стріляють; старі, але використовувані танки", - наголошує експерт.

Грабський каже, що Збройні сили ефективно протиставляє ворогові отримане озброєння. Зокрема, російська армія протягом останнього місяця мала менші за мінімальні успіхи на сході України.

"Про це і йдеться, коли я говорю про залізо, яке вони мають. Але цим залізом повинні керувати люди, з нього мають стріляти люди. Ось з цим у них проблеми, особливо в піхотних підрозділах, які ведуть штурмові дії", - констатує військовий експерт.

Як повідомлялося, станом на 10 серпня ЗСУ від початку широкомасштабного вторгнення РФ вже знищили близько 42,8 тисячі окупантів. Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Донецькому напрямку. Протягом 9 серпня ліквдовано ще 160 російських солдат.

Оценка материала:

5.00 / 1
На фронті окупанти мають велику перевагу в іржавому залізі – Грабський 5.00 5 1
Політика / Україна
11.08.2022 522
Еще материалы раздела «Україна»