НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.08.2022 463

Валютні обмінники хочуть обкласти щомісячним авансовим податком на прибуток

НБУ та голова профільного комітету Ради з податків та фінансів Данило Гетьманцев пропонують запровадити авансову сплату податку на прибуток для небанківських обмінників валют у розмірі трьох мінімальних зарплат щомісячно, що станом на зараз складає 19,5 тисяч гривень.

4dea078281fab4b025e91243e45de285_12.08.22

Відповідний законопроєкт зареєстровано на сайті парламенту. Пише ТСН, 

"Зареєстрував у парламенті ініційований НБУ законопроєкт щодо запровадження авансового внеску з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі. У разі підтримки законопроєкту парламентом бюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму в розмірі трьох мінімальних зарплат за кожний пункт обміну. Надходження складуть близько мільярда гривень по року", - написав Гетьманцев у Facebook.

Глава Комітету пояснив, що аванс можна буде вирахувати із податку на прибуток за підсумками діяльності, однак якщо розмір цього податку менший або прибутку немає зовсім, то аванс все одно не буде повернуто.

За словами Гетьманцева, обмін валют завжди вважався одним із найбільш прибуткових бізнесів, особливо за кризових часів, пов'язаних із об'єктивним чи штучним коливанням курсу гривні, проте за 2021 рік небанківські обмінники заплатили лише 7 млн грн податку на прибуток, або близько 1,7 тисяч грн на рік у середньому з одного із 4 тисяч обмінників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Валютні обмінники хочуть обкласти щомісячним авансовим податком на прибуток 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.08.2022 463
Еще материалы раздела «Економіка»