<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
12.08.2022 425

Прорахунки РФ у війні, чи можна було завадити наступу з Криму та чи буде "Мінськ-3": головне з інтерв'ю Резнікова

Російська армія 24 лютого пішла у наступ, не будучи остаточно готовою.

66690056e4866ccc1ed606130ee0363b_12.08.22

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про прорахунки Росії у широкомасштабному наступі на Україну, про наступ з Криму та швидку окупацію півдня України, пояснив, де залучений мільйон мобілізованих військових та за яких умов Київ сяде за стіл переговорів з Москвою.

ТСН.ua зібрав основні тези з інтерв'ю очільника українського оборонного відомства "Українській правді".

Прорахунки РФ у війні проти України

Хотіли взяти нахапцем: Резніков пояснив, чому росіяни прорахувалися у війні проти України

Так, за його словами, Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, не бувши до нього підготовленою. Війська почали наступ, не сформувавши ударних угрупувань.

Наступ з Криму та швидка окупація частини південних областей України

Це не вплинуло б на просування РФ: Резніков про розмінування мостів на адмінмежі з окупованим Кримом

Зокрема він заявив, що підрив мостів на адмінмежі з окупованим Кримом не мав би вагомого впливу на швидкість просування російських військ по території Херсонської області та її окупації. Очільник Міноборони наголосив, що рішення про замінування чи розмінування – це питання виключно військових.

Про переговори: чи можливий "Мінськ-3"

Резніков повідомив, за якої умови можуть відбутися перемовини України з Росією

Міністр оборони України каже, що "Мінська-3" не буде. Втім, шанс для переговорів з державою-терористкою Росією можливий. Але відбутися це може тільки з партнерами України за столом.

Про мобілізацію

Резніков пояснив, де залучений мільйон мобілізованих військових

За його словами, мільйон військових, які нині мобілізовані й захищають Україну, не стоять безпосередньо на фронті. Міністр зазначив, що сьогодні лінія фронту складає 2500 кілометрів. Він наголосив що від часів Другої світової війни такого фронту "не було ніде в історії людства взагалі".

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 169-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прорахунки РФ у війні, чи можна було завадити наступу з Криму та чи буде "Мінськ-3": головне з інтерв'ю Резнікова 5.00 5 2
Політика / Україна
12.08.2022 425
Еще материалы раздела «Україна»