НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Україна
13.08.2022 570

Глава розвідки Британії дав невтішний прогноз щодо війни в Україні

Ні Україна, ні Росія навряд чи досягнуть будь-яких рішучих військових дій в поточному 2022 році. Цей конфлікт буде тривалим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову військової розвідки Британії Джима Гокенгалла в інтерв'ю BBC.

За його словами, Росія намагатиметься зібрати більше сил після того, як зазнала значних втрат. Також їй доводиться передислокувати частину своїх військ з Донбасу на південь, де, як зазначає Гокенгалл, вони перебувають під значним тиском з боку українських військ у Херсоні та його околицях.

Втім, британський генерал все ж впевнений, що не потрібно очікувати вирішального зсуву на півдні найближчими місяцями.

Він каже, що розуміє бажання України повернути територію, але додає, що "будуть контратаки та контрнаступи", втім, не вірить, що цього року обидві сторони вдадуться до рішучих дій.

Гокенгалл підкреслив, що на початку повномасштабного вторгнення сила єдності Заходу та опір України перевершили всі очікування, як і невдачі російських збройних сил, чиє командування, управління та тилове забезпечення були "поганими".

За його словами, між політичним та військовим класом Росії відсутня довіра. Він здивований тим, що Москва зіткнулася з усіма цими проблемами одночасно.

Голова військової розвідки Британії заявив, що уважно стежить за можливим застосуванням Росією ядерної зброї.

Втім, він вважає, що це малоймовірно, та ймовірність використання може змінитись, якщо зміниться динаміка на полі бою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава розвідки Британії дав невтішний прогноз щодо війни в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
13.08.2022 570
Еще материалы раздела «Україна»