<
НОВИНИ ДНЯ: Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньомувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.08.2022 597

У Дії з’явиться дозвіл на виїзд дитини за кордон

У Міністерстві цифрової трансформації працюють над цифровізацією сфери нотаріату, де першою електронною послугою стане оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон у застосунку «Дія».

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

Він зазначив, що команда міністерства працює над цифровізацією сфери нотаріату.

"Оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон з використанням цифрового підпису буде однією з перших послуг електронного нотаріату. Все буде дуже просто. Не треба походів до нотаріуса. Потрібно лише, щоб в обох батьків була Дія, і один з них надав згоду", - написав міністр.

За словами Федорова, дані з Дії будуть вноситися до реєстру, де прикордонники зможуть перевірити дозвіл. Віцепрем'єр розраховує на підтримку відповідної законодачої ініціативи парламентом у другому читанні. Згодом Мінцифри планує цифровізувати інші нотаріальні послуги.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Дії з’явиться дозвіл на виїзд дитини за кордон 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.08.2022 597
Еще материалы раздела «Суспільство»