<
НОВИНИ ДНЯ: Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Політика
Україна
15.08.2022 484

Росія краде в України природні ресурси на десятки трильйонів, - WP

Росія краде не тільки українське зерно і метал, але також захопила території, багаті корисними копалинами. Раніше це було основою української економіки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю The Washington Post.

"Росія отримала контроль над деякими з найбагатших корисними копалинами земель в Європі. В Україні знаходяться одні з найбільших у світі запасів титанової і залізної руди, родовища невикористаного літію і величезні поклади вугілля. У сукупності вони коштують десятки трильйонів доларів", - йдеться в статті.

Так, левова частка вугільних родовищ, які протягом десятиліть забезпечували найважливішу сталеливарну промисловість України, зосереджена на Сході, на територіях, окупованих Москвою, вказують журналісти. Тепер же Росія хоче запустити економіку на захоплених територіях - для цього вона спробує відновити видобуток руди та навіть запустити в роботу металургійний завод в Маріуполі. Але це їй не вдасться, впевнені експерти, опитані виданням.

"Прагнучи пожвавити економіку на захоплених територіях, Росія може спробувати відновити видобуток корисних копалин і виробництво сталі, як це, по всій видимості, було зроблено на одному з двох великих металургійних заводів в захопленому Маріуполі. Однак Кремль зіткнеться зі значними логістичними проблемами, в тому числі з відсутністю доступу до попередніх покупців. До того ж малоймовірно, що Росія зможе залучити необхідні для видобутку корисних копалин інвестиції", - підкреслює WP.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія краде в України природні ресурси на десятки трильйонів, - WP 5.00 5 1
Політика / Україна
15.08.2022 484
Еще материалы раздела «Україна»