НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.08.2022 505

У Мінфіні сказали, скільки очікують отримати від Заходу до кінця року

З початку повномасштабної війни іноземні партнери надали Україні вже 14 млрд доларів. До кінця року у Мінфіні розраховують отримати ще 12-16 млрд доларів.

3j0a6631_id78545_1300x867_3_650x410_16.08.22

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Це залежить від успішності проведених переговорів, до 30 мільярдів може бути. Це з початку війни у перемовинах. Ми вже отримали 14, тобто до кінця року можемо отримати ще від 12 до 16 мільярдів", - сказав Марченко.

Зокрема, за словами міністра, вже у вересні уряд очікує надходження по програмі макрофінансової підтримки від ЄС. Всього по програмі Україна ще має отримати 8 млрд євро.

Марченко відзначив, що кошти надійдуть у вересні, але, очевидно, не всі 8 млрд євро, оскільки очікується кілька траншів.

"В цілому ми відчуваємо підтримку. І я сподіваюсь, що ці посили, які дає президент, будуть почуті, і макрофінансова підтримка буде отримана Україною в повному обсязі", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Німеччині блокують надання Україні фінансової допомоги на 8 млрд євро, хоча рішення було ухвалено на саміті ЄС ще наприкінці червня.

Президент Володимир Зеленський назвав блокування макрофіну від ЄС для України "злочином і помилкою".

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінфіні сказали, скільки очікують отримати від Заходу до кінця року 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.08.2022 505
Еще материалы раздела «Економіка»