<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.08.2022 715

Як війна вплинула на погоду та точність прогнозів: відповідь Укргідрометцентру

Війна та окупація частини території України вплинула на точність прогнозів погоди через відсутність даних. Водночас погода у 2022 році в Україні не відрізняється від попередніх років.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"У нас немає даних всіх спостережень з окупованих територій. Це впливає на розрахунки, оскільки розрахунок погоди робиться на основі фактичної погоди, фактичних даних. І якщо немає спостережень, або станції не в змозі передати дані, це впливає на прогноз", - сказала вона.

За її словами, відсутність локаторів спричиняє неможливість прогнозувати такі явища, як град шквали, оскільки супутникової інформації для цього недостатньо.

За її словами, загалом погода в Україні у 2022 році не відрізняється від попередніх років, і війна на неї не вплинула. "Як вона могла вплинути? Погода є погода", - сказала вона.

Голеня зазначила, що навесні в Україні було трохи холодніше норми. "Але таке трапляється. Це не новина", - сказала вона.

Крім того, липень був прохолодним, близьким до норми. "Але це не означає, що такого не було", - додала синоптик.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, у серпні 2022 року середня місячна температура повітря прогнозується в межах 20-25 градусів тепла, що на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як війна вплинула на погоду та точність прогнозів: відповідь Укргідрометцентру 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.08.2022 715
Еще материалы раздела «Суспільство»