<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
16.08.2022 570

Saudi Aramco заявила про рекордний квартальний прибуток у $48,4 мільярда

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco відзвітувала про рекордний прибуток: за другий квартал поточного року вона заробила $48,4 млрд.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року чистий прибуток саудівської компанії зріс на 90%. Це найвищий показник зростання за три роки, що минули від першого розміщення акцій  Saudi Aramco на біржах.

Як зазначається, за оцінкою експертів Bloomberg, це може бути "найвищим скоригованим квартальним прибутком серед усіх публічних компаній". Тобто минулого кварталу Aramco заробила більше, ніж будь-яка з компаній, чиї акції торгуються на світових біржах.

Керівництво Saudi Aramco вже заявило, що не переглядатиме розмір дивідендів, передбачених для виплати акціонерам у третьому кварталі на загальну суму $18,8 млрд доларів. Менеджмент також заявив, що компанія продовжить розширюватися і збільшувати видобуток нафти, аби задовольнити зростання попиту.

Як повідомлялося, у травні Saudi Aramco стала найдорожчою компанією у світі, посунувши з першого місця американську Apple.

Оценка материала:

5.00 / 2
Saudi Aramco заявила про рекордний квартальний прибуток у $48,4 мільярда 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.08.2022 570
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»