<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
16.08.2022 425

Гривневі кошти українців у банках зростають – НБУ

У другому кварталі обсяги гривневих коштів українців у банках збільшились на 6,4% за рахунок коштів на вимогу, в іноземній валюті – зменшилися на 3,5% в доларовому еквіваленті.

Про це свідчать дані Огляду банківського сектору НБУ.

Кошти суб’єктів господарювання збільшилися за квартал на 4.3% у гривні та на 14.4% в іноземній валюті. Вага коштів клієнтів у банківському фондуванні за квартал зросла та перевищила 88%.

В Нацбанку зазначають, що кошти клієнтів залишаються головним джерелом стабільного фондування банків.

Крім цього, з червня розпочалося зростання ставок за гривневими депозитами населення й бізнесу.

Зокрема, найстрімкіше подорожчали тримісячні депозити населення. Та через суттєве збільшення кредитного ризику зросла вартість гривневих позик суб’єктам господарювання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гривневі кошти українців у банках зростають – НБУ 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
16.08.2022 425
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»