<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Україна
17.08.2022 956

На авіабазі під Сімферополем, де пролунали вибухи, перебувало 24 російських літаки – Bellingcat

На військовій авіабазі в селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму, де вдень 16 серпня було чути вибухи та видно чорний дим, перебувало 24 російські літаки.

3f7430dbdf17db0b0bed95a474124e5e_17.08.22

За даними відомого розслідувача, керівника Bellingcat Христо Грозєва, на аеродромі розміщувалися 12 літаків Су-24М та ще 12 літаків Су-25СМ. Пише ТСН. .

Про це відомий журналіст-розслідувач написав у Twitter.

"Російські ЗМІ повідомляють про нову пожежу на авіабазі в Криму сьогодні, цього разу на військовому аеродромі Гвардійське. Він містив 12 літаків СУ-24М і 12 СУ-25СМ і входив до складу ВМФ Росії", - йдеться у його дописі.

Нагадаємо, російські видання повідомили, що вдень 16 серпня на військовій авіабазі в селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму пролунали вибухи, видно клуби чорного диму.

Варто додати, що наразі офіційної інформації щодо інциденту немає. Також невідомо про причини вибухів.

Зазначимо, що вранці у вівторок, 16 серпня, в окупованому Криму вже лунали вибухи: поблизу селища Азовське Джанкойського району горить російська військова частина та склад боєприпасів, а в самому Джанкої сталася пожежа на трансформаторній станції.

Згодом у Міноборони РФ сьогоднішні вибухи в Криму назвали диверсією.

Перед цим, 9 серпня, на захопленому росіянами військовому аеродромі "Саки" в Новофедорівці (Крим) пролунала серія потужних вибухів. Тоді російсько-окупаційна "влада" повідомила про постраждалих і щонайменше одну жертву.

Оценка материала:

5.00 / 1
На авіабазі під Сімферополем, де пролунали вибухи, перебувало 24 російських літаки – Bellingcat 5.00 5 1
Політика / Україна
17.08.2022 956
Еще материалы раздела «Україна»