<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.08.2022 1232

Дефіциту палива немає, мережі починають конкурувати за покупця – експерт

На ринку автомобільного палива посилюється конкуренція.

Якщо раніше у мереж не було мотивації рекламуватися, адже важливо було - чи має має АЗС паливо взагалі. То сьогодні, пальне є.

Про це розповів директор "Консалтингова група А-95 Сергій Куюню. Пише ТСН. 

"Ринок дуже звузився. Усередньому на 30-35% зменшилося споживання порівняно з довоєнним періодом. Дуже серйозна очікується конкуренція. Боротьба за кожний літр обіцяє бути дуже жорсткою", - каже Куюн.

За його словами, найбільша динаміка зі здешевшення наразі на дизпаливо: перевищення над споживанням становило 20-25%. Загалом є потенціал до зменшення цін на 3-4 гривні.

"Цей обсяг тисне на ринок. Це все обсяги, які були порівняно дорогі. Зараз починають надходити бльш-дешеві (види - Ред.). Відповідно всі хочуть якомога швидше розпродати свої запаси, бо ризикують їх продати потім взбиток", - розповв Сергій Куюн.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури Олександр Кубраков детально розповів про можливе повернення акцизу на пальне та назвав дати, коли це може статися.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дефіциту палива немає, мережі починають конкурувати за покупця – експерт 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
17.08.2022 1232
Еще материалы раздела «Економіка»