<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
17.08.2022 1435

Експерт назвав слабке місце флоту Росії та пояснив, чому вони відійшли від берегів України

Росія відвела свої кораблі на максимальну дальність від України.

6af662f877155789421affe26ead2af3_17.08.22

Коли було знищено крейсер "Москва" і 14 квітня він затонув, то росіяни зрозуміли, що ми маємо можливість знищувати їх надводні кораблі крилатими ракетами, і вони свої кораблі відвели на максимальну дальність застосування комплексу. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу FreeDom розповів експерт Центру оборонних стратегій Сергій Риженко.

"Якщо раніше, у лютому-березні, їхні кораблі фактично патрулювали наше узбережжя, вони обстрілювали артилерією Одеську та Миколаївську області з дистанції 20-25 км, то після цього удару вони відійшли спочатку до Криму, а потім навіть до Криму, за його південну частину", - зазначив він.

За словами експерта, саме там перебувають системи ППО, які теж можуть прикрити ці кораблі від можливого удару протикорабельними ракетами, і плюс там така дистанція, що з берега ми поки що їх дістати не можемо.

"ППО, це, до речі, слабке місце всіх кораблів Чорноморського флоту, тому що ці корабельні комплекси ППО сильно не розвивалися, в основному навіть на нових кораблях стоїть те, що було розроблено в Радянському Союзі, просто трохи модифіковано", - резюмував він.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму повідомила про пошкодження залізниці у Джанкойському районі.

Оценка материала:

5.00 / 4
Експерт назвав слабке місце флоту Росії та пояснив, чому вони відійшли від берегів України 5.00 5 4
Політика / Україна
17.08.2022 1435
Еще материалы раздела «Україна»