<
НОВИНИ ДНЯ: З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Timesвсі новини дня
Політика
Україна
17.08.2022 449

Росія провалила підготовку резервістів для війни проти України, - СтратКом

Минулого року Міноборони РФ провело навчання за участю 38 тисяч резервістів. Проте воювати в Україні погодилося не більше 8000 осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Управління стратегічних комунікацій.

Програма БАРС - бойовий армійський резерв спеціальний, мала на меті підготувати резервістів для участі у війні проти України. Участь у цьому проекті розглядалась службою "на пів ставки".

"У державних російських ЗМІ бійців БАРСу називають "добровольцями", хоча вони воюють за зарплату: пропонують 205 000 рублів на місяць", - йдеться у повідомленні.

Проте по факту, замість військових контрактів йде оформлення по договору, без вказання наймачів та платників. Офіційна ця структура не входить до Міноборони РФ, а члени такого угруповання мають складнощі з оформленням статусу ветерана, лікуванням та виплатою грошей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія провалила підготовку резервістів для війни проти України, - СтратКом 5.00 5 2
Політика / Україна
17.08.2022 449
Еще материалы раздела «Україна»