НОВИНИ ДНЯ: В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебативсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2022 442

Це відкрита боротьба двох регулярних армій: Резніков розповів, чи можливе "заморожування" війни

Війна, яку розпочала агресорка Росія 24 лютого, не може бути "замороженою", як це було після анексії Криму та окупації частини Донбасу.

31d9f06b79720a23fbac38ea741c562f_18.08.22

Міністр оборони Олексій Резніков каже, що можливий варіант пониження активності залежно від того, який сезон. Крім того, важливі ресурси, а вони виснажуються з обох сторін, які потребують часу на відновлення. Пише ТСН. 

Про це керівник Міноборони сказав в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Охолодження ситуації з точки зору бойових зіткнень можливе. "Заморожування" того, що люди хочуть називати "конфліктом", я не бачу, бо це не конфлікт. Це є війна. Це відкрита війна двох регулярних армій. Одна армія вторглася на територію свого сусіда без жодного легітимного пояснення і взагалі без права на це. Тому це війна на виживання. І ми будемо захищати себе для того, щоб вижити", – наголосив Резніков.

Міністр наголосив, що Україна хоче повної деокупації окупованих територій Російською Федерацією і "виходи на кордони, які міжнародно визнані станом на 1991 рік".

"Не 2014, не 2015, не 24 лютого 2022 року. Кінцева історія - це перемога України, відновлення держкордону станом на 1991 рік", - наголосив міністр оборони.

Резніков зауважив, що від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила мінімум третину свого бойового потенціалу. Зокрема, це 30% "елітного корпусу: десантників, морпіхів, спецназівців, офіцерського, сержантського складу". За словами міністра, йдеться в середньому про 35-річних військових - це означає, що "років 15 було витрачено на їх підготовку".

Крім того, збита в Україні кількість ворожих літаків і вертольотів свідчить про те, що окупанти "втратили до тисячі пілотів різного рівня". Зокрема, і "льотної еліти, яка може літати з маневрами, вночі".

Як повідомлялося, Російській Федерації протягом останніх 10-15 років велася низка науково-дослідних робіт у галузі озброєнь у ключових сферах. Були створені певні зразки. Але говорити про те, що аналогів цим зразкам немає – перебільшення, вважає військовий експерт Костянтин Машовець.

Оценка материала:

5.00 / 3
Це відкрита боротьба двох регулярних армій: Резніков розповів, чи можливе "заморожування" війни 5.00 5 3
Політика / Україна
18.08.2022 442
Еще материалы раздела «Україна»