<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
18.08.2022 417

Австралія забрала землю, на якій Росія занадто довго будувала своє посольство

Австралія припинила здавати в оренду землю для будівництва нового російського посольства.

3c29ded5176b242cde3ef8afa175b857_18.08.22

Влада Австралії вирішила припинити здавати в оренду землю, на якій Росія збиралася побудувати нове посольство. Пише ТСН. 

Про це пише News.com.au.

Чиновники керувалися політикою "використай або втратиш". У відомстві стверджують, що Росія не завершила будівництво свого нового диппредставництва достатньо швидко.

Управління національної столиці (NCA) повідомило Росії, що у неї є 20 днів, щоб звільнити ділянку в Ярралумлі неподалік парламенту.

"Після регулярних консультацій та обговорень з представниками Росії протягом багатьох років, а також за відсутності зобов'язань щодо термінів завершення робіт NCA ухвалило рішення розірвати договір оренди", - йдеться в заяві.

Росія, яка вже має посольство в передмісті Канберри Гріффіт, планувала перенести посольство до Ярралумлу.

Оренду було надано 2008 року, а дозволи на виконання робіт і будівництво – 2011 року.

За словами NCA, Росія обіцяла завершити будівництво за три роки, але так і не закінчила проєкт.

"Цей квартал є преміальним місцем у центрі Канберри – недалеко від озера Берлі Гріффін і будівлі австралійського парламенту. Незавершені роботи, що тривають, погіршують загальну естетику, важливість і гідність території, відведеної для дипломатичних місій та іноземних представництв у національній столиці", – сказала виконавчий директор NCA Саллі Барнс.

Вона також сказала, що NCA підтримує політику "використай або втратиш" і додала, що Росія не "продемонструвала бажання та здатність розвивати це місце".

"Хоча початкові роботи розпочалися, квартал, про який йдеться, уже багато років стоїть як будівельний майданчик із незавершеним будівництвом", - додала вона.

Коли ділянку очистять, її знову запропонують для дипломатичних цілей. Інші країни, включно з Росією, зможуть подати заявку на її використання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Австралія забрала землю, на якій Росія занадто довго будувала своє посольство 5.00 5 1
Політика / Світ
18.08.2022 417
Еще материалы раздела «Світ»