<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2022 453

Росії не потрібні свої військовополонені

Україна має достатній обмінний фонд для обміну полоненими з Російською федерацією.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, Росія має невисокий інтерес до деяких груп військовополонених, які воювали проти України.

«Можемо констатувати: щодо певних груп своїх же представників і російських військовополонених РФ має невисокий інтерес. Якщо ми говоримо про мобілізованих і військових із території ОРДЛО та представників «лнр»/«днр», то справді до них найнижчий інтерес. Це ми бачимо на різних щаблях ставлення: від того, що вони найгірше навчені, вони у прямому сенсі примусово мобілізовані, найгірше одягнені і з найгіршою зброєю, до в тому числі питання обміну», – зазначив Юсов.

Попри це, переговорний процес щодо обміну триває. «Росія чомусь вважає, що вона іноді досі може диктувати умови, а це не так. Робота над поверненням українських захисників триває, і чекаємо на новини. Обмінний фонд та інші інструменти для повернення українських захисників в Україні достатні. Окрім того, він постійно поновлюється. І це те, над чим працюють Україна і, власне, всі Збройні сили», - підкреслив Юсов.

Втім, за його словами, обмін – лише один з інструментів повернення українських захисників.

«Обмінний фонд – це дуже складна, багаторівнева і нелінійна річ. Мова далеко не часто може йти лише про кількість. Конкретику не будемо обговорювати, але повірте, що і координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими, і відповідні робочі групи роблять усе можливе і використовують усі інструменти для того, щоб повернути наших захисників», – наголосив представник ГУР.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росії не потрібні свої військовополонені 5.00 5 1
Політика / Україна
18.08.2022 453
Еще материалы раздела «Україна»