<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
19.08.2022 4265

Чи буде покарання для жінок, які не стануть на військовий облік до 1 жовтня: пояснив депутат

До 1 жовтня жінки, чиї фахи підпадають під перелік військовозобов'язаних, мають стати на військовий облік. Надалі до тих, хто буде систематично ухилятися від військового обліку, можуть бути застосовані примусові заходи.

d350e0c318e5f0cf3f484cfe75c6a9f0_19.08.22

До жінок, які до 1 жовтня не стануть на військовий облік, жорсткі санкції не відразу застосовуватимуться. Однак за це передбачена адміністративна відповідальність. Пише ТСН. 

Про це на брифінгу повідомив народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За офіційним роз'ясненням Генштабу, жінки (фахи яких підпадають під військовий облік) до 1 жовтня мають стати військовий облік. Тобто це не ті, хто працює не за спеціальністю, а має відповідний документ, який підтверджує їхній рівень кваліфікації.

"Військовий обов’язок жінок не є чимось новим для України. За часів Радянського союзу та Незалежності України жінки певних професій, які отримали саме професійну освіту за відповідним фахом, з документами, що підтверджують рівень кваліфікації, перебувають на військовому обліку", - пояснив Веніславський.

Якщо ці жінки не стануть на облік, то жодні жорсткі негативні наслідки до них не застосовуватимуться одразу.  Хоча за це передбачено адміністративну відповідальність.

"Однак, якщо ці жінки не стануть на військовий облік, то жодних негативних наслідків до них не буде застосовуватися. Хоча за це передбачена адміністративна відповідальність. У майбутньому, думаю, що у випадку ухиляння від постановки на військовий облік можуть бути застосовані такі примусові заходи до таких людей, які будуть системно ухилятися від виконання таких нормативно-правових актів", -  наголосив депутат.

Оценка материала:

5.00 / 5
Чи буде покарання для жінок, які не стануть на військовий облік до 1 жовтня: пояснив депутат 5.00 5 5
Політика / Україна
19.08.2022 4265
Еще материалы раздела «Україна»