<
НОВИНИ ДНЯ: Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітеравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.08.2022 414

Усіх власників приміщень, де є укриття, зобов’язали надати доступ до них у разі повітряної тривоги – КМДА

Якщо в будівлі є укриття чи сховище, воно залишається укриттям або сховищем незалежно від форми власності чи управління, незалежно від зміни орендаря чи власника.

8afcd4f8d784585af13a4138d4c15ad0_19.08.22

Власники та орендарі приміщень, де розташовані об’єкти цивільного захисту населення – сховища та укриття, зобов’язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги. Пише ТСН. 

Про це наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Ті, хто не усвідомлює цю необхідність у воєнний час, можуть звільнити ці приміщення і віддати їх іншим власникам. Місто спільно з рятувальниками та правоохоронними органами реагуватиме на випадки недопуску людей в укриття", зазначив він.

Під час перевірки одного з укриттів у Святошинському районі на бульварі Академіка Вернадського 18 серпня він заявив, що за цією адресою були неодноразові звернення людей, що власник підвального приміщення створює перешкоди для перебування людей в укритті під час повітряної тривоги.

"Під час воєнного стану ці приміщення повинні використовуватися за призначенням. Подібні ситуації будемо вирішувати, інспектуючи приміщення з представниками поліції та сил цивільного захисту", – зазначив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що є споруди подвійного призначення, які можуть перебувати у приватній власності чи оренді і використовуватися суб’єктами господарювання тощо. І такі інспекції не мають на меті перешкодити роботі малого чи середнього бізнесу, особливо у такий скрутний період.

За словами Пантелеєва, власникам потрібно знайти компроміс з людьми і надавати людям доступ до безпечних місць, як це встановлено законом.

"Ми переживаємо страшні часи війни і повинні підтримувати й допомагати один одному. В іншому випадку – місто втручатиметься і вирішуватиме проблему жорстко», – підкреслив заступник голови КМДА.

Він також наголосив, що зазначені приміщення повинні мати освітлення, нормальний санітарний стан для перебування людей, зокрема маленьких дітей.

Нагадаємо, у Львові завершилася тристороння зустріч Зеленського, Ердогана та Гутерреша, яка тривала 40 хв. Зустріч відбувалася у закритому від ЗМІ режимі у палаці Потоцьких.

Перед цим український президент у Львові зустрічався окремо із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем та турецьким лідером Реджепом Ердоганом. Про що домовилися два лідери - читайте ТУТ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Усіх власників приміщень, де є укриття, зобов’язали надати доступ до них у разі повітряної тривоги – КМДА 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.08.2022 414
Еще материалы раздела «Суспільство»