<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
19.08.2022 449

Спецслужби РФ залякують та примушують до співпраці вчителів на окупованих територіях (аудіо)

У середньоосвітній школі на тимчасово окупованій території Запорізької області співробітники російських спецслужб чинять на педагогічний колектив морально-психологічний тиск із елементами залякування з метою примусу до проходження так званої «перепідготовки» в Криму та викладання російської навчальної програми з 1 вересня.

Foto_20.08.22

Про це свідчить аудіозапис, який передало Guildhall джерело в українській розвідувальній спільноті.

Окупант поставив запитання зібраному педколективу школи щодо того, хто з учителів згоден пройти перепідготовку в Криму та вийти на роботу 1 вересня.

«Як би ви не чинили опір вам доведеться працювати, а для того, щоб працювати, вам доведеться пройти перепідготовку в Криму (…)», - заявив він.

На пропозицію не погодився жоден із представників педагогічного колективу школи.

Особливий акцент окупант зробив на викладанні історії, яка, на його думку, в Україні «вкрай зіпсована».

«Найбільше мене цікавить історія. Тому, що історія в Україні зіпсована, ви погоджуєтесь зі мною?», - запитав росіянин.

На що викладачка історії відповіла, що категорично не погоджується.

Колектив учителів відмовився викладати, назвавши однією з причин необхідність викладання російською мовою, на що окупант заявив одному з учителів, що документи йому не повернуть, а всіх чоловіків відправлять до армії на передову.

«Опитавши 30 тисяч людей в Енергодарі, я зрозумів, що у вас як старі, так і молоді, всі ідіоти. Тому що у вас ніхто не знає прізвище Жуков, не знає прізвище Малиновський, Рокосовський», - розповів він.

Протягом усього спілкування окупанти схиляють вчителів до виходу на роботу, залякують, змушують їхати з Запорізької області тих, хто відмовився, і відкрито погрожують. Тим, хто відмовиться викладати та не покине територію Запорізької області, окупанти погрожують прийти до таких додому та відправити до Маріуполя.

«Всіх хто не виїде, я прийду до кожного додому, зберу в купку і ви поїдете працювати до Маріуполя», - сказав окупант.

Оценка материала:

5.00 / 1
Спецслужби РФ залякують та примушують до співпраці вчителів на окупованих територіях (аудіо) 5.00 5 1
Політика / Україна
19.08.2022 449
Еще материалы раздела «Україна»