<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
20.08.2022 519

Поранені військові можуть виїжджати за кордон на лікування: які документи для цього потрібні

Українські військові, які отримали поранення під час повномасштабної війни з Росією, можуть виїхати за кордон на лікування. Держприкордонслужба опублікувала перелік документів, які потрібні для виїзду.

_moldavskaya_granitsa_facebook_com_dpsukraine6_2_650x410_20.08.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Держприкордонслужби України.

Виїзд осіб зі складу Сил оборони, які постраждали у зв'язку з військовою агресією РФ проти України, на лікування за кордон здійснюється за наявності:

  • паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) або паспорта громадянина України (за їх відсутності – документів, що містять відомості про особу, на підставі яких ДПСУ дозволить перетин державного кордону);
  • висновку про необхідність направлення особи на лікування за кордон;
  • листа МОЗ про узгоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров'я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, що людей, які отримали поранення у фронтових зонах, намагаються стабілізувати на місці, а далі евакуюють у більш безпечні регіони. Тяжкопоранених українців, які потребують тривалого лікування, відправляють за кордон.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поранені військові можуть виїжджати за кордон на лікування: які документи для цього потрібні 5.00 5 2
Політика / Україна
20.08.2022 519
Еще материалы раздела «Україна»